telefon ikon+36 30 978 00 03Szakértő válaszol, ezért Nálunk valóban azt kapja, amire szüksége van! Akár az építést is vállalaljuk!

kv ikon hazhozszINGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!Az E - Kandalló Webáruház az ország egész területén minden vásárlásra garantálja az ingyenes szállítást 72 órán belül!

kv ikon akcioFOLYAMATOS AKCIÓS ÁRAK!Több, mint 10 éves, kiemelkedő piaci pozíciónknál fogva mindig a legjobb minőséget a legjobb árakon kínáljuk!
kv ikon garanciaENGEDÉLYEZTETÉS, GARANCIA!Vállaljuk az engedélyeztetési procedúrát is! A garanciális feltételek miatt pedig biztonságosan vásárolhat!

Az égésgázok elvezetésére szolgáló rendszerek, vagyis a kémények építése minden esetben bejelentés-vagy engedélyköteles. Ez talán érthető is, hiszen egy nem megfelelően kivitelezett füstelvezető rendszer esetén az égésgázok könnyen visszaáramolhatnak a tűztérbe, vagy akár a lakótérbe is, mely biztonsági kockázatot jelent az ott lakókra. Hogy a huzatosság a kéményen belül megfelelő legyen, és így a tüzelőrendszert biztonságosan tudjuk használni, fontos hogy a kémény, mind keresztmetszetével, mind magasságágával igazodjon a tüzelőberendezés teljesítményéhez. A kémény optimális magasságának meghatározásánál azonban nem csak a tüzelőberendezés paramétereit kell figyelembe venni, hanem az olyan környezeti tényezőket is, mint az általában uralkodó széljárás, vagy éppen a környező épületek elhelyezkedése és mérete.

A füstelvezető rendszerek bejelentési-vagy engedély kötelességéről az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti műszaki dokumentációk tartalmáról szóló 37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendelet rendelkezik. Ezen bejelentés-vagy engedélykötelesség alól csak az épített kerti grillek és kemencék kéményei képeznek kivételt. Egy kémény kivitelezése esetén a tervezőnek (és/vagy építőnek) minden esetben egyeztetnie kell a kéményseprő-ipari közszolgáltatóval, melyről az engedélyeztetési dokumentációban nyilatkoznia is kell.

A Csabai Kandalló és Kémény Kft. a kémény engedélyeztetési procedúrában is segíthet Önnek.

 

Fontos, hogy kémények engedélyeztetését csak Magyarország területén belül vállaljuk!