telefon ikon+36 30 978 00 03Szakértő válaszol, ezért Nálunk valóban azt kapja, amire szüksége van! Akár az építést is vállalaljuk!

kv ikon hazhozszINGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!Az E - Kandalló Webáruház az ország egész területén minden vásárlásra garantálja az ingyenes szállítást 72 órán belül!

kv ikon akcioFOLYAMATOS AKCIÓS ÁRAK!Több, mint 10 éves, kiemelkedő piaci pozíciónknál fogva mindig a legjobb minőséget a legjobb árakon kínáljuk!
kv ikon garanciaENGEDÉLYEZTETÉS, GARANCIA!Vállaljuk az engedélyeztetési procedúrát is! A garanciális feltételek miatt pedig biztonságosan vásárolhat!

 

epites-oldalmodul

 

Természetesen nem csak megrendelheti tőlünk új kandallóját, vagy kéménye elemeit, hiszen ha igény van rá, akkor az E-Kandalló munkatársai felépítik és be is üzemelik Önnek új fűtéstechnikai rendszerét. De hogyan is fest pontosan a kandalló építés menete?

A kandalló építés 4 lépése

Kandalló építés 1. lépés: Helyszíni felmérés

A legfontosabb, hogy a megfelelő teljesítményű kandalló tűzteret válasszuk ki. Ha a kandalló építés kényes feladatát ránk bízza, akkor munkatársaink ellátogatnak Önhöz egy helyszíni felmérésre. Ezen találkozó során felmérjük otthona, illetve ha van, akkor már meglévő fűtőrendszere paramétereit, valamit az Ön személyes igényeit. Erre azért van szükség, mert vannak akik kandallójukat elsődleges, míg mások csupán kiegészítő fűtési rendszerként szeretnék használni. Ez értelemszerűen szintén olyan tényező, mely befolyásolhatja, hogy milyen kandalló tűztérbetéttel járna a legjobban.

Kandalló építés 2. lépés: A kandalló és a kiegészítő rendszerek megtervezése

A legsarkalatosabb kérdés ilyenkor a kandalló pontos helyének meghatározása. Optimális esetben a meglévő füstelvezető rendszer elhelyezkedéséhez kell igazodnunk. Amennyiben erre nincs lehetőség, vagy a megrendelőnek más igényei vannak, akkor szükséges a füstelvezető rendszer kibővítése, esetleg egy új kémény kialakítása. A tűztér mérete, valamint teljesítménye szintén olyan tényezők, melyek befolyásolhatják a kandalló végleges megjelenését. A különböző típusú kandallók, eltérő kiegészítő rendszerek beépítését igényelhetik. Például, ha Ön egy nagyobb teljesítményű légfűtéses kandalló mellett dönt, mellyel nem csak az adott, hanem a szomszédos helyiségeket is fűteni szeretné, akkor szükség lehet egy ventillációs, vagy gravitációs meleg levegő elvezető rendszer kiépítésére is.

Kandalló építés 3. lépés: Építés

Ha a megrendelő a terveket és a költségkalkulációt elfogadta, akkor kezdődhet maga a kandalló építés. Munkatársaink a helyszínre szállítják a szükséges elemeket és építőanyagokat. Először az alapok lerakása történik meg. Fontos, hogy az alap minden esetben szélesebb legyen, mint a később kialakításra kerülő főpárkány. Optimális esetben  az alapnak 20-30 cm-el kell túllógnia a főpárkány szélességén. Az alapok kialakításánál szintén fontos szempont, hogy azt kellően masszívra alakítsuk ki, hiszen nem kis súlyt kell majd megtartania. A kandalló építés következő lépésében a tűztér felkerül a talapzatra, majd bekötjük azt a füstelvezető rendszerbe, illetve az esetlegesen kialakított kiegészítő rendszerekbe (pl.: égésilevegő-ellátó rendszer). Ha vízteres kandallóról van szók, akkor ezt a vízteres rendszerhez is csatlakoztatjuk. Ha a bekötés, valamint az illesztések szigetelése megtörtént, akkor nem árt egy próba begyújtást végrehajtani, mivel így könnyen kiszűrhető egy szénmonoxid mérő használatával az esetleges szivárgás. Ha nincsenek erre utaló jelek, akkor következik a tűztér felfalazása (körbefalazása) majd a felsőpárkány kialakítása. Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet a párkány fölötti rész, vagyis a süveg kialakítása. Légfűtéses kandalló esetén ennek nem csak díszítő funkciója van, hiszen a helyiséget meleg levegővel ellátó járatok kivezető rácsai is általában a süveg részben kerülnek kialakítása. A süveg azonban arra is kiváló, hogy a füstelvezető, valamint egyéb kiegészítő csöveket ezzel elrejtsük.

Kandalló építés 4. lépés: Díszítő elemek, burkolatok felhelyezése

Ezen burkolatokkal tudunk valóban egyedi hangulatot kölcsönözni a kandallónak. Mikor a szerkezeti elemek elkészültek, akkor ezekre magas hőálló képességgel rendelkező burkolóanyagokat helyezünk fel. Ezek készülhetnek gránitból, márványból, mészkőből, de akár téglából, vagy terméskőből is, mely megoldásokkal nagyon rusztikus stílusú kandalló alakítható ki.

Fontos, hogy kandalló, valamint kémény építést csak Magyarország területén belül tudunk vállalni.

epites