telefon ikon+36 30 978 00 03Szakértő válaszol, ezért Nálunk valóban azt kapja, amire szüksége van! Akár az építést is vállalaljuk!

kv ikon hazhozszINGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!Az E - Kandalló Webáruház az ország egész területén minden vásárlásra garantálja az ingyenes szállítást 72 órán belül!

kv ikon akcioFOLYAMATOS AKCIÓS ÁRAK!Több, mint 10 éves, kiemelkedő piaci pozíciónknál fogva mindig a legjobb minőséget a legjobb árakon kínáljuk!
kv ikon garanciaENGEDÉLYEZTETÉS, GARANCIA!Vállaljuk az engedélyeztetési procedúrát is! A garanciális feltételek miatt pedig biztonságosan vásárolhat!

 

De mik is egy pelletes kályha előnyei?

A pellet a számos szilárd tüzelőanyag közül talán a legkörnyezetbarátabb, hiszen olyan faipari hulladékokból állítják elő, mint a forgács, vagy a fűrészpor, ráadásul csupán préseléssel készítik, vagyis semmilyen ragasztóanyagot sem használnak hozzá. Ezen préselési eljárásnak köszönhetően a pellet fűtőértéke ráadásul igen magas, így a pelletes kályhák hatásfoka is jelentős. Az ilyen magas fűtőérték természetesen csak a jó minőségű pellet esetén igaz, ezért érdemes a kicsit drágább pellet mellett dönteni. A rosszabb minőségű pellet hosszútávon ráadásul a pelletes kályha hatásfokán is ronthat, mivel nagyobb mennyiségű salak rakódik le a tűztér egyes részein.

Sokan azért teszik le voksukat egy pelletes kályha mellett, mert üzemeltetése bizonyos szempontból egyszerűbb mint más szilárdtüzelésű kályháké vagy épített kandallóké. Kevesebb kosz kerülhet a lakásba, hiszen a jó minőségű pellet kevésbé "morzsálódik", valamint a tűzre is ritkában kell majd raknunk. Egy pelletes kályha ugyanis rendelkezik egy úgynevezett pellet adagolóval, melybe akár több napra elegendő fűtőanyagot is elhelyezhetünk. Átlagosan egy pellet kályha fogyasztása 1 és 2,5 kg pellet/óra. Ez persze lehet kevesebb is, vagy éppen jóval több, ha nem megfelelő minőségű pelletet vásárolnunk.

Azt, hogy a pelletes kályha fogyasztása mekkora is legyen, mi magunk is állíthatjuk, hiszen a pellet adagolása szabályozható, mellyel a pelletes kályha hatásfokát is befolyásolhatjuk. Mivel a pellet adagolása teljesen automatikus, ezért egy pelletes kályha kiváló választás lehet olyanok számára, akik munkájuk miatt nap közben nem tudnak otthon tartózkodni, azonban nem szeretnék, hogy ez idő alatt a lakás levegője kihűljön. A pelletes kályhák másik nagy előnye, hogy a hamu eltávolítására sokkal ritkábban lesz szükség, hiszen a jó minőségű pellet hamu tartalma nagyon alacsony, csupán  0,6-1,8 % között van, tehát egy pelletes kályha sokkal tisztább megoldást kínál, mint a legtöbb szilárdtüzelésű rendszer.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH